Nu de lente voorgoed lijkt doorgebroken is het tijd voor een lente update.

De wadi

Onze wadi kreeg tijdens de winter al behoorlijk wat water en sneeuw te slikken, maar doorstond de test met verve. Nu is het tijd voor de planten om zich te tonen. We zien een combinatie ontstaan tussen de aangeplante vaste planten en de eenjarigen uit de bloemenweide die een verstoorde bodem wel zien zitten. De eerste bloemen van de vaste planten zijn alleszins ook al verschenen.

De groendaken

Onze 2 groendaken zijn ook goed op gang geschoten. Vooral de bloembollen hebben al direct wat kleur toegevoegd.

Het voedselbos

Ons voedselbos starten met windbreaks van bosgoed was zeker geen slecht idee. Het valt nu pas op hoe sterk deze jonge plantjes wel zijn. Ondanks vraat van hazen, overvloedige regenval en nu hoog opschietend gras lijkt 90% in de groei.

De geodeet

Onze eerste reactie na het plaatsen van onze geodetische serre? “Hoe gaan we dat ooit vol krijgen?” De laatste reactie over onze geodetische serre? “Hoe hebben we dat zo vol al gekregen?” Wat staat er momenteel al in? Tomatenplanten, paprika’s, pepers, rucola, wortelen, ui, watermeloen, spitskool,… We hebben nog net de ruimte voor kaskomkommers, meloenen en eventueel wat vaste planten. Ook als opkweekplek doet de serre goed dienst: wat gaan we met al die courgettes, komkommers en pompoenen doen? Tijd om het overschot aan plantjes te gaan ruilen bij De Warme Meente.

En verder

  • Houten frietvorkjes (met 2000 stuks kunnen we even verder 🙂 ) blijken ideaal als naambordjes. Geen gedoe meer met zelf fabriceren van naambordjes of achteraf de plastic bordjes te gaan zoeken in de moestuin.
  • Het bijenhotel wordt ook al goed bevolkt.
  • Onze wilde zone wordt nu vooral bevolkt door paardenbloemen en hondsdraf.
  • De eerste rabarber verdween al in de confituur.
  • Potjes met stro werden terug opgehangen aan de fruitbomen om de oorwormen een warm huisje te schenken zodat ze naar hartenlust bladluizen kunnen verorberen.