De droogte begint zo stilaan toch wat slachtoffers te maken bij het aangeplante bosgoed in ons toekomstig voedselbos. Dat de overlevers sterke beren zullen zijn staat nu wel vast. Water geven zou honderden meters rondzeulen met gieters betekenen met als resultaat slechts een druppel op een hete plaat.

De tomaten, komkommers en pepers floreren dan weer wel in de geodeet. Zij worden op gepaste tijdstippen voorzien van een mooie geut levensvocht. De tomatendiva’s vinden de serre zelfs al te klein en priemen met hun kopjes tegen het dak.

Ook de groendaken hebben nu extra water nodig om een groot sterftecijfer van de jonge plantjes te vermijden.

Het gebrek aan vocht remt de zomer verder niet af: vlinders, jonge steenuilen, badende zwaluwen en zingende merels genieten met volle teugen. In de wadi en bloemenweide wisselen de kleuren elkaar af, ook hier nog geen spoor van droogte.