Een dag nadat de goedheilig man ons landje weer zou verlaten, dropte hij nog een mooie lading bomen voor in ons voedselbos. Als kers op de taart konden we ook nog een beroep doen op een aantal enthousiaste vrijwilligers. Gecombineerd met een rustige en droge dag tussen alle storm- en regenweer door hadden we het perfecte recept om er een ideale plantnamiddag van te maken.

Ons voedselbos is nu eindelijk zijn naam waardig, want meer dan 40 bomen vonden er een plekje.
Volgende boomsoorten hebben we geplant:

 • Abrikoos
 • Appel
 • Bijenboom
 • Judasboom
 • Kroosjespruim
 • Kweepeer
 • Lijsterbes
 • Mispel
 • Moerbei
 • Nashi
 • Pawpaw
 • Peer
 • Perzik
 • Pruim
 • Sneeuwklokjesboom
 • Tamme kastanje
 • Valse Christusdoorn
 • Walnoot

Alle boompjes werden met veel zorg door onze vrijwilligers geplant en voorzien van een paal. Als boomband kozen we voor afbreekbare jute. Hopelijk staan de bomen stevig genoeg van zodra paal en boomband volledig zijn verteerd.

We voorzien ook een mulchlaag van bladafval op elke boomspiegel. Nu is het hopen op een “normaal” en dus niet te droog voorjaar!